keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Sertifikaatteja ja Kananpoikia

Huh huh, mua pyydettiin töiden puolesta, että jos uusisin mun Google sertifikaatin ja suoritin juuri siihen vaaditun kaksituntisen kokeen. Olo on ihan puhkipoikki. Olen koko päivän (ja viime yön) jännännyt tuota koetta, mutta hyvinhän se meni. Mutta, täytyy sanoa, että oli aivan järjettömän vaativa tentti kyllä, olo on kuin makaronilla. ;D

Ja ruuasta puheenollen. Jaanpa teille tämänpäiväisen menumme. :) Tänään syötiin Juurisellerivuokaa kera Kananpojan jauhelihapiffien ja porkkana-appelsiinisalaatin. Oli herkullista.


Kananpojan jauhelihapiffit

400 g Kananpojan paistijauhelihaa
tuoretta inkivääriä noin 3cm x 3cm pala
1 valkosipulinkynsi
1 tuore chili (mulla ei sattunut olemaan, joten käytin chilihiutaleita)
½ lime
½ luomu ranskalainen sipulikeittopussi
1 kananmuna
pippuria ja suolaa maun mukaan

Raasta inkivääri ja valkosipuli, pilko chili sekä purista limen mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna hetkenaikaa maustua. Kannattaa olla varovainen suolaa lisäillessä, sillä tuossa sipulikeittopussissa on suolaa. Taikinasta tulee aika löysää, mutta jähmettyy kyllä sitten pannulla, kun sinne asti pääsee. Lisää pannuun nokare voita ja ruskista pihvit sopiviksi siinä.

Juurisellerivuoka

2 palaa juuriselleriä (n. 1/4 kokoisia paloja kokonaisesta, sellaisia jonkinverran isompia kuin nyrkki)
2 vihreää omenaa
2 sipulia
1-2 purkkia ruokakermaa
1 tl suolaa (itse käytin Herbamarea)
juustoraastetta pintaan

Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Minä käytin Mandolinia niin sain nopeasti pientä suikaletta, mutta onnistuu yhtä hyvin myös käsipelillä. Lisää kasvikset vuokaan ja suolaa päälle, voit myös lisätä muitakin mausteita, mutta näissä aineksissa itsessäänkin aika hyvät maut, ettei välttämättä tarvitse. Sekoita ainekset ja lisää ruokakerma. Paista uunissa 225 astetta n. 40 min (jos on pienempää raastetta kypsyy nopeammin ja jos isompaa niin voi mennä vähän kauemmin, voit kokeilla kypsyyttä välillä). Lisää juustoraaste n. 10 minuuttia ennen kuin otat vuuan uunista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti